Upplevelser

Vandring, klättring eller mountainbike, bergsklättring, utforska gruvor, simning eller fiske, här får du en översikt över de många möjligheter till upplevelser i Berchtesgaden. Nationalparken Berchtesgaden med Königssee erbjuder otvivelaktigt några av Tysklands bästa vandringsleder.

Zauberwald

Den familjevänliga vandringen börjar vid parkeringen Seeklause och följer stränderna vid den idylliska Hintersee, strax väster om Ramsau. Leden fortsätter genom den trollska skogen, där massiva stenblock tornar upp sig i ravinen. Maj till juli är de bästa månaderna.

Almbachklamm

Almbachklamm är ett dramatiskt sagoland med branta klippor som flankerar en våldsam ström med vattenfall tumlande i tydliga pooler. Leden börjar 4 km nordost om Berchtesgaden på Kugelmühle, vid Tysklands äldsta fungerande marmorkvarn (1683) och klättrar upp till dammen vid Theresienklause. Härifrån öppnar sig en härlig dal som leder till byn Ettenberg med pilgrimsfärd kyrka. Detta är en bra plats för en picknick innan vandringen fortsätter till Marktschellenberg. Höjdstigningen är 320 meter och vandringen tar ett par timmar. Den bästa tiden på året att uppleva omgivningarna är från maj till oktober. För att komma till vandringsleden, ta buss 840 från Berchtesgaden.

Skidåkning

Den andra stora ski-distriktet i Alperna är Berchtesgadener Land, med alpin skidåkning centrerad på Jenner, Rossfeld, Götschen och Hochschwarzeck, och genomgående bra snöförhållanden till mars. Här hittar du en crosscountry skidanläggning och många miles av spår hålls i förstklassigt skick, naturliga rodelbanor, en konstgjord is köra för kälke och skibob körningar, konstgjord skridskoåkning och is-curling ishallar.

Berchtesgadener Land har fem skidområden med nästan 60 km nedförsbackar, 80 km preparerade längdspår och massor av skidskolor och uthyrare. Förutsättningar för skidåkning, men är inte lika tillförlitlig som i andra alpina orterna som Garmisch-Partenkirchen, eller över den österrikiska gränsen. På den positiva sidan finns billigare liftkort och mindre trängsel sluttningar.

Kunsteis Bob-und Rodelbahn

Om du gillar fartfylld action så kommer du att älska Kunsteis Bob-und Rodelbahn (Schönau). Det är en 1,2 km lång bana med 11 procent lutning och 14 kurvor. Du kan åka med professionell rodelförare. Fyrmansrodeln kan nå hastigheter på upp till 120 km/t.

Watzmann Therme

Badanläggningen Watzmann Therme, Bergwerkstraße 54 i Berchtesgaden, har flera inomhus-och utomhuspooler, behandlingar och erbjuder dessutom fantastiska vyer över Alperna.

Roßfeld Panoramastrasse

Minnesvärda vyer garanteras på en biltur längs Rossfeld Panoramastrasse som korkskruvar upp till en höjd av 1600 meter och ibland går över till österrikiskt territorium. Det finns några utmärkta vandringar upp här, till exempel till Purtscheller Haus vid 1692 meter.

Väderprognos

Rekommenderade hotell

Königsseer Straße 51, 83471 Berchtesgaden

Renothenweg 2, 83471 Berchtesgaden

Am Brandholz, 83471 Berchtesgaden